olgita

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Boršč I

keď som bola malá som ho neznášala

a všetci ostatní dookola, kto ho aspoň raz ochutnal, ho zbožňovali.

Je to obľúbené jedlo v južných a stredných oblastiach Ruska a Ukrajiny. Jeho hlavnými surovinami sú cvikla a rajčiaky. Boršč má mať sladkokyslú chuť. Je naozaj dôležitý najmä pre obsah vitamínov a minerálnych látok.

Ja sama poznám niekoľko druhov. A priznám sa, že v súčastnosti ho, no nie že priam zbožňujem, proste mi chutí. Aj keď je jeho príprava je dosť zložitá a niekoľkohodinová, pretože ja varím tú najdlhšie variacu sa jeho verziu.

V starom Rusku, keď ešte nepoznali paradajky, pripravovali boršč bez nich. A aj do dnes ho takto na niektorých miestach pripravujú. Ja tiež do boršču nedávam paradajky. 

Tu je niekoľko jeho verzií, tak si pričuchnite a dobrú chuť vám prajem.

Moja verzia boršču

Boršč bez zemiakov

Hubový boršč - sušené huby namočíme na dve hodiny do studenej vody, v ktorej ich uvaríme. Huby vyberieme, z hubového vývaru pripravíme boršč bez zemiakov. Pred dokončením do neho pridáme pokrájané huby a aj sušené slivky (uvarené vo vode a vykôstkované).

Boršč so zemiakmi (s kapustou alebo aj bez kapusty) - vo vývare uvaríme zemiaky, keď začnú vrieť pridáme k nim všetko ako v boršči bez zemiakov (po prípade bez kapusty).

Moskovský boršč (s mäsom)

Fazuľový boršč - uvaríme ako borčš bez zemiakov (alebo aj so zemiakmi) a pred dovarením do neho pridáme uvarenú fazuľu.


| stály odkaz

Komentáre

  1. fazulovy Borsc???
    Dobry den
    Toto sa neda nekomentovat
    Super receptura len akosi sa pogla nwj uvarit nic neda
    To je ako s receptom na RED GORDON
    Uvarite Gordon Blue a pridate kecup
    Len ako uvarit Gordon Blue?
    Takya ako uvarit Borsc bez zemiakov alebo bez mesa a pod
    Dakujem
    publikované: 17.02.2011 11:38:20 | autor: miki (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014