a všetci ostatní dookola, kto ho aspoň raz ochutnal, ho zbožňovali.
Je to obľúbené jedlo v južných a stredných oblastiach Ruska a Ukrajiny. Jeho hlavnými surovinami sú cvikla a rajčiaky. Boršč má mať sladkokyslú chuť. Je naozaj dôležitý najmä pre obsah vitamínov a minerálnych látok.
Ja sama poznám niekoľko druhov. A priznám sa, že v súčastnosti ho, no nie že priam zbožňujem, proste mi chutí. Aj keď je jeho príprava je dosť zložitá a niekoľkohodinová, pretože ja varím tú najdlhšie variacu sa jeho verziu.
V starom Rusku, keď ešte nepoznali paradajky, pripravovali boršč bez nich. A aj do dnes ho takto na niektorých miestach pripravujú. Ja tiež do boršču nedávam paradajky.
Tu je niekoľko jeho verzií, tak si pričuchnite a dobrú chuť vám prajem.
Hubový boršč - sušené huby namočíme na dve hodiny do studenej vody, v ktorej ich uvaríme. Huby vyberieme, z hubového vývaru pripravíme boršč bez zemiakov. Pred dokončením do neho pridáme pokrájané huby a aj sušené slivky (uvarené vo vode a vykôstkované).
Boršč so zemiakmi (s kapustou alebo aj bez kapusty) - vo vývare uvaríme zemiaky, keď začnú vrieť pridáme k nim všetko ako v boršči bez zemiakov (po prípade bez kapusty).
Fazuľový boršč - uvaríme ako borčš bez zemiakov (alebo aj so zemiakmi) a pred dovarením do neho pridáme uvarenú fazuľu.
Komentáre
fazulovy Borsc???
Toto sa neda nekomentovat
Super receptura len akosi sa pogla nwj uvarit nic neda
To je ako s receptom na RED GORDON
Uvarite Gordon Blue a pridate kecup
Len ako uvarit Gordon Blue?
Takya ako uvarit Borsc bez zemiakov alebo bez mesa a pod
Dakujem