olgita

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvý krát

sám doma

   Nastala situácia, keď mal Samko dva-krát za sebou dva dni z týždňa chrípkové prázdniny. Keďže jedna babka ešte pracuje a druhá babka sa nemá k tomu, aby nám ponúkla pomoc, museli sme stále niekto zostať doma.
Keď potom na tretí týždeň opäť dali ďaľší deň chrípkových prázdnin, tak sme iba pokrútili hlavou. Čo teraz? Hovorím manželovi, že keďže pracuje cca 200 metrov od nášho bytu, tak pôjde do práce, nechá Samka samého doma, na obed mu príde zohriať jedlo a potom pôjde naspäť do práce.

   Tak sa aj stalo. Ráno Samuela naučil, ako má telefonovať, teda ako si má vyhľadať v ponuke telefónne číslo, stlačiť zelené slúchadielko a počkať, kým niekto nezdvihne hovor a tiež ako má prebrať hovor, keď niekto zavolá domov. Manžel povedal Samkovi, že má dovolený počítač a televízor a že mu zavolá a odišiel do práce.

   Ja som Samkovi volať chcela, pretože som sa bála, že nebude vedieť ukončiť hovor a aby sa nestresoval (hoci si teraz myslím, že by sa veru nie). Pred obedom som teda zavolala manželovi, že čo nového, že ako Samko. Ten mi hovorí, že mu volal a že je všetko v poriadku a že za pol hodinu pôjde domov na obed. Tak som sa nakoniec odhodlala aj ja a zavolala som mu.

   Z nášho rozhovoru:
"Ahoj mamka, som sám doma, ..., a ..., a prišiel nejaký ujo a nechal mi tu malého psíka."
"?!?"
"Nóóó a psík urobil svoju potrebu."
"Aký psík? Akého psíka?"
"Malý čierny."
"Samo, ty si niekomu otvoril dvere od bytu? Nesmieš otvárať dvere, keď si sám doma!"
"Nóóó, všechno je v pořádku mami."
"Samo, malý čierny psík urobil u nás doma svoju potrebu?"
"Áno, ale už mi nevolaj."
"Samo ..."
"Nóóó, už musím končiť, lebo mi končí baterka, ahoj."
"Samo, choď zamkni byt a vytiahni kľúčik z dverí."
"Áno, mamka, končí baterka, ahoj."
"Samo a kde je ten psík?"
"Nóóó, tu dolu, ahoj ..."

   Nóóó a neporazilo by vás? Volám teda naspäť manželovi, že čo mi povedal Samko, ten si zanadával a odpochodoval domov. Samozrejme, že doma bolo všetko v poriadku. Nikto u nás nebol. Žiaden ujo. Žiaden čierny psík. Našťastie. Veď to by len u nás vyzeralo, keby sa po byte naháňali dvaja psíci - náš Oro a ten malý. Samko sa celé popoludnie smial, že ako si vystrelil z mamky. Taký bol spokojný (za dva mesiace bude mať sedem rokov).


aj takto | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014