olgita

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Smer východ 4

Dojem ďaľší

Začiatok cesty    
Cestovanie - smer východ  
Úplne prvý dojem   

     No a vtom som to pocítila. Množstvo ľudí. Ohromné množstvo ľudí vo velikánskom priestore. Večne niekam tlačiaci sa dav. Dav rýchlochodiacich ľudí. Zrazu sa bojíte čo len otočiť. Stojíte tam a pozeráte sa kam teraz?

     A potom sa do vás pustia bytosti pripravené "vycicať" vás maximálne ako sa dá. Zistili sme si, že z letiska do mesta ide tzv. aeroexpres, čo je vlastne rýchlik, ktorý vám cestovanie z letiska do centra mesta, ktoré mimichodom taxíkom trvá viac ako 1,5 hod, skráti na 35 min za cenu 250,00 Rub. No a tieto bytosti nám vraveli, že nás do mesta odvezú za neuveriteľne rýchlu dobu a za neuveriteľne nízku cenu (čo je asi 20000,00 Rub). A stáli tam traja na meter štvorcový. A my sme každému vraveli, že nie, že ďakujeme, že máme odvoz. A každý ďaľší sa nás zase opýtal, veď je to pochopiteľné, veď každý si chce zarobiť.

     Pricestovali sme teda do Moskvy. Do nádherného mesta s fascinujúcou históriou, kultúrou, stavbami, ľuďmi. Toľkokrát ospievovaná. Do obrovského mesta (1081 km2) rozloženého na území 2,2% územia Slovenska, s dvojnásobným počtom obyvateľov ako je obyvateľov na Slovensku (10 470 318, pričom denne dochádza do mesta viac ako 3 000 000 ľudí). Do mesta mojej minulosti. Neskutočný pocit.

     Ďaľšie, čo mi udrelo do očí boli tváre áziatského vzhľadu -  arméni, gruzíni, tatári, azerbajdžánci, uzbeci, tadžici a určite aj číňania, vietnamci a neviem kto všetko ešte. Boli všade. A vôbec som si neuvedomila, že väčšina z nich sú vlastne inostranci alebo cudzinci ako aj my. No, ale o tom si povieme až nabudúce.

odpočítavájucí semafor

Vstup do Moskovskej Zoo

Vstup do Moskovskej Zoo

Moskovské mrakodrapy

Moskovské mrakodrapy

Mešita

Mešita

Pokračovanie


takto | stály odkaz

Komentáre

  1. Olgita...
    10°C na decembrovú Moskvu, to je u nich teda riadny extrém... (-:
    publikované: 22.12.2008 00:13:00 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Oli
    tá Moskva sa teda riadne zmenila . ale aspoň niečo spoznávam .
    publikované: 22.12.2008 05:55:26 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tuším vyhrabem foto z Leningradu, si ma navnadila :-)
    publikované: 24.12.2008 08:36:25 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014