olgita

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trieda druhá

alternatívna s prvkami waldorfskej pedagogiky

Samko sa na školu tešil celé prázdniny. Sa mi zdá, že som ho niečo ako, že nechce chodiť do školy, vôbec nepočula povedať.

Som vďačná jeho triednej učiteľke Marcelke, že jemu (aj ostatným deťom) v prvom ročníku ukázala, že sa školy netreba báť.

Keďže je Samko taký aký je a jeho sociálne vystupovanie a správanie nebolo v prvom ročníku ideálne, dohodli sme sa s vedením školy a špeciálnou pedagogičkou pani Uchnárovou od nástupu do druhého ročníku na Samkovej "integrácii (špeciálneho prístupu učiteľov k žiakovi)".

Integrovaný bude iba v oblasti správania sa.

Poruchy v jeho správaní môžu mať dopad na jeho sociálne vzťahy v školskom prostredí a tým aj na priebeh celého vyučovacieho procesu. Základom výchovného postupu je vytvorenie vzťahu, v ktorom pocíti, že učitelia sú mu oporou, že mu pomôžu a že sa na nich môže spoľahnúť v rôznych pre neho nezvládnuteľných situáciách. Veľmi mu pomôže, ak učitelia zachovajú pokoj a tolerantný postoj pri jeho nekľudnom správaní.

Pri integrácii žiaka sa najvyšší počet žiakov v triede zníži o troch žiakov. Škola však naďalej dostane podporu vo forme príspevku na dieťa od ministerstva školstva v pôvodnom počte detí.

  

Druhý ročník je ponorený do sveta Ezopových bájok, vďaka ktorým sa deti zabavia, ale aj dozvedia dobré ponaučenia. Pochopia morálnu podstatu bájok. Oboznámia sa s ich históriou. Oboznámia sa s pojmom obsah textu.

Cez bájky a legendy deti spoznajú krásu gramatiky, vniknú hlbšie do objavovania prírody a sveta okolo nich, naďalej budú spájať hudbu a pohyb s matematikou (eurytmia - pohybové umenie).

Aj v tomto ročníku ich bude sprevádzať hudba, spev, divadlo, umenie reči a pohybu, maľovanie, kreslenie, modelovanie a aj práca s prírodným materiálom. 

 

trieda prvá          trieda tretia


| stály odkaz

Komentáre

  1. Ezopove bájky
    máme doma dodnes v knižnici...aj keď má dcéra už pekných "násť", boli to krásne večery čitania a rozprávania...dodnes deťom pripomeniem, že sa správajú ako zvieratká v bájkach..(sorry už si nespomeniem.)
    asi sa k nej vrátim, len tak...:) pekný zajtrajšok:)
    ...a držím palce druhákovi:)
    publikované: 08.09.2007 23:43:29 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vikinka
    dakujeme :)
    publikované: 09.09.2007 18:53:21 | autor: olga (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014