olgita

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vernár

Kamarátka mi povedala, že ak idem do Vernárskej tiesňavy, tak to sa takto nemá hovoriť, pretože sa má povedať, že "idem na Vernár", keďže ona odtiaľ pochádza a vie, že sa to takto má povedať. A veru, dám jej za pravdu, že ku Vernáru sa slovíčko "do" nehodí.

Vernárska tiesňava je súčasťou Národného parku Slovenský raj, ktorý vznikol kvôli ochrane prírody Slovenského raja. Slovenský raj je územie plné hlbokých roklín, skalnatých brál, vodopádov, množstva ihličnatých a listnatých lesov na plošine, rozbrázdenej eróziou, ktorá je súčasťou jedného z najvýznamnejších krasovych území na Slovensku, Spišsko-gemerského krasu, významného územia v územnom systéme centrálnej časti Západných Karpát.

Obec Vernár, tu sme boli ubytovaní, sa nachádza v údolí Vernárskeho potoka, asi tak 17 km od Popradu (smer juh na Rožňavu). Potok oddeľuje Slovenský raj od Nízkych Tatier.

Kedže koncom februára bolo cez deň viac ako 10oC, tak sme predpokladali, že na Vernári bude málo snehu. A aj ho tam bolo málo. No hned na druhý deň sa ochladilo a svah umelo zasnežili. Takže sme si aj zaližovali. Na svahu bolo málo lyžiarov, čo bolo idálne pre mňa, ktorá som na lyžiach nestála od 15 rokov :). Boli sme sa pozrieť aj na Telgártsky svah. Ten mal viac snehu, ale bol zľadovatelý. Jeden večer si boli naši chlapci oddýchnuť v popradskom AquaCity.

 



takto | stály odkaz

Komentáre

  1. no pekne
    o vernari som nikda nepocula :)
    publikované: 19.03.2008 22:53:01 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  2. bratslavka
    lyzujes?
    publikované: 20.03.2008 19:37:45 | autor: olga (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nie,
    ale padat viem statocne :)))
    publikované: 30.03.2008 04:05:19 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  4. BV
    padat na lyziach?
    ja padam stale, dokazem spadnut aj na rovnom chodniku, je to smiesne ked sa taka velka zena, ako ja, zrazu ocitne na zemi :)
    publikované: 01.04.2008 19:24:12 | autor: olga (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tak to si moj clovek oli!
    najpovabnejsie a najcastejsie padam na rovine :))) mozno to bude tym, ze kym sa cez tie pady dostanem ku kopcu, vela padov dole nestihnem :D
    publikované: 01.04.2008 21:10:43 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014