mno a keď som bola malá som ho fakt neznášala
V podstate sa tento boršč varí rovnako ako boršč bez zemiakov, akurát, že najprv uvarte vývar z mäsa (hovädzieho či bravčového či baraniny či iba so šunkou či iba s párkovou klobásou) alebo z kostí . Mäso vyberte, boršč dovarte klasickým spôsobom a potom do neho nakrájajte mäso na rezance.
Alebo najprv na taniere naložte pokrájané mäso, ktoré potom zalejte borščom.
Čo si spomínam na časy strávené u mojej babky na Urale, tak tam mäso nakladali do porcelánových misiek, zaliali borščom a celú misku strčili do veľkej bielej horúcej domácej pece kým sa nezohrial. Babka k nemu jedávala hustú krúpovú kašu.
Ale niekde ho zajedajú aj tvarohovými koláčikmi - vatruškami, čo sa mne ku boršču nehodí, keďže tvaroh je vo vatruškach ochutený do sladka. Nuž proti chuti žiaden dišputát.
Mno a ja ho varím takto.
Komentáre