olgita

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Boršč III

moskovský

mno a keď som bola malá som ho fakt neznášala

V podstate sa tento boršč varí rovnako ako boršč bez zemiakov, akurát, že najprv uvarte vývar z mäsa (hovädzieho či bravčového či baraniny či iba so šunkou či iba s párkovou klobásou) alebo z kostí . Mäso vyberte, boršč dovarte klasickým spôsobom a potom do neho nakrájajte mäso na rezance. 

Alebo najprv na taniere naložte pokrájané mäso, ktoré potom zalejte borščom.

Čo si spomínam na časy strávené u mojej babky na Urale, tak tam mäso nakladali do porcelánových misiek, zaliali borščom a celú misku strčili do veľkej bielej horúcej domácej pece kým sa nezohrial. Babka k nemu jedávala hustú krúpovú kašu.

Ale niekde ho zajedajú aj tvarohovými koláčikmi - vatruškami, čo sa mne ku boršču nehodí, keďže tvaroh je vo vatruškach ochutený do sladka. Nuž proti chuti žiaden dišputát.

Mno a ja ho varím takto.


| stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014